321góry Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moje tatrzańskie szwendanie się:)
Autor Wiadomość
Justa 

Wysłany: 2010-07-12, 17:07   Moje tatrzańskie szwendanie się:)

Dzięki pięknym, polskim kuszetkom :wink: , już po przyjeździe mogłyśmy wystartować na szlak. Na rozgrzewkę wybrałyśmy Sarnią Skałę – byłam tam ostatnio z 15 lat temu :D Mimo, że niezbyt lubię włazić na Giewont, patrzeć na niego mogę zawsze. Z Sarniej widok jest przepiękny

Kolejny dzień był też trochę sentymentalny. Dwa lata temu po raz pierwszy byłam na Trzydniowiańskim. W tym roku zabrałam tam moje towarzyszki

Powrót obowiązkowo przez schronisko w Chochołowskiej

Kolejnym punktem wycieczki były Czerwone Wierchy – lubię tam chodzić. Ale najbardziej czerwonym szlakiem przez Upłazińską Kopkę i Chudą Przełączkę

Następny dzień przywitał nas fantastyczną pogodą , choć prognozy na popołudnie nie były zbyt optymistyczne– szybka decyzja: Karb i zobaczymy co dalej, Przy stawie spotkała nas mała niespodzianka: TOPRowcy mieli swoje ćwiczenia:

Na Karbie przywitały nas fantastyczne widoki i piękna pogoda

Niestety, ledwo co zdążyłyśmy odetchnąć, a już zrobiło się biało- mgła i ciemne chmury podjęły właściwie za nas decyzję, co robić dalej… Biegiem do Murowańca; do Kuźnic schodziłyśmy już w wielkiej ulewie.

Ostatni dzień za to był piękny, słoneczny i bez kropli deszczu – spragnione gór wyruszyłyśmy na szlak dość wcześnie. Kierunek- Przełęcz Krzyżne od Piątki. Najpierw obowiązkowy przystanek na „najlepszą tatrzańską szarlotkę”

Posilone ruszamy dalej. Trasa fantastyczna. Pierwsza godzina spokojne zakosy, wreszcie coś się zaczyna – dobrze, że Bozia nie dała krótkich nóżek – byłoby ciężko tak się wspinać. Fantastyczne widoki, zostające gdzieś w dole Stawy, znikające schronisko. Idzie mi się cudownie. Już nie mogę doczekać się widoków tam, na górze:

Już ponad 15 lat szwendam sie po tatrzańskich szlakach, ale tam mnie jeszcze nogi nie zaniosły. Jak dla mnie – jedno z piękniejszych miejsc, w których dotąd byłam. Aż żal było schodzić do Murowańca. Dobrze, że już za miesiąc wracam w Tatry.
Ostatnio zmieniony przez Justa 2010-07-12, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

Justa 

Wysłany: 2010-07-12, 17:15   

Przegięłam z wielkością zdjęć - proszę nie krzyczeć : rotfl :

Karolina 

Konkurs Foto Górski:
3. miejsce 2008.10

Wysłany: 2010-07-12, 19:04   

Nie krzyczymy, a prosimy o więcej. Kościelec z Karbu wymiata. Kocham tę górę :)

Zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy...

Justa 

Wysłany: 2010-07-12, 20:50   

Karolina napisał/a:
Kościelec z Karbu wymiata. Kocham tę górę :)

Ja też, wiesz jak bolało, gdy siedziałam na Karbie i nie mogłam pójść wyżej bo pogoda zrobiła się do d ...?

Gosia 

Konkurs Foto Górski:
3.miejsce 2010.06

Konkurs Foto Krajoznawczy:
1.miejsce 2009.10

Wysłany: 2010-07-12, 20:59   

Justa napisał/a:
Już ponad 15 lat szwendam sie po tatrzańskich szlakach, ale tam mnie jeszcze nogi nie zaniosły. Jak dla mnie – jedno z piękniejszych miejsc, w których dotąd byłam. Aż żal było schodzić do Murowańca. Dobrze, że już za miesiąc wracam w Tatry.

Krzyżne i na mnie zrobiło wrażenie, podobnie jak i sama górna Pańszczyca - piarżysta i zupełnie odmienna od pobliskich, dostępnych dolin.

Moja propozycja - forumowy Chłopek 2011. Nie ma co błądzić przez kolejnych 15 lat :P :wink: .

Justa 

Wysłany: 2010-07-12, 21:16   

Karolina napisał/a:
Nie krzyczymy, a prosimy o więcej.

Sama tego chciałaś :twisted:
Co tam przechodzę, nie mogę sie oprzeć, by nie zrobić sobie fotki. Swój ciągnie do swego? :twisted:

Jeszcze raz Czerwone i "okolice" :D :

Piękna widoczność w drodze do Murowańca:

Karolina 

Konkurs Foto Górski:
3. miejsce 2008.10

Wysłany: 2010-07-12, 22:11   

Cud miód.

KornelO 

Konkurs Foto Górski:
3.miejsce 2009.12

3.miejsce 2010.02

Wysłany: 2010-07-12, 23:06   

Justa napisał/a:
Przegięłam z wielkością zdjęć - proszę nie krzyczeć : rotfl :
Nie przejmuj się, nie jest tak źle. ;)
Napiszę krótko - bis!

Gosia 

Konkurs Foto Górski:
3.miejsce 2010.06

1.miejsce 2009.10

Wysłany: 2010-07-12, 23:26   

Justa napisał/a:
Co tam przechodzę, nie mogę sie oprzeć, by nie zrobić sobie fotki. Swój ciągnie do swego? :twisted:

Potulne te żmijki, ot co :twisted: .

Ula 
Forumowicz Sierpnia 2007

Wysłany: 2010-07-14, 10:35   

Justa napisał/a:
Już ponad 15 lat szwendam sie po tatrzańskich szlakach, ale tam mnie jeszcze nogi nie zaniosły. Jak dla mnie – jedno z piękniejszych miejsc, w których dotąd byłam

Na Krzyżnym byłam już trzy razy w swojej krótkiej ''karierze górskiej'' ale pamiętam, gdy znalazłam się pierwszy raz w Dolinie Pańszczycy, to byłam pod ogromnym wrażeniem. I nikt mi nawet wtedy nie towarzyszył, sama podziwiałam piękno Tatr nie mogac się z nikim podzielić wrażeniami. Na szlaku było zupelnie pusto, dopiero na przęłęczy spotkałam dwoje turystów. Jakie, to odległe czasy tatrzańskie. :)))
Justa napisał/a:
Aż żal było schodzić do Murowańca. Dobrze, że już za miesiąc wracam w Tatry

Ja też jadę już wkrótce, bo za 10 dni i obiecałam sobie, że muszę w każdym miesiącu letnim bywać w Tatrach, choćby kilka dni, życie tak szybko mija... :(

Karolina 

Konkurs Foto Górski:
3. miejsce 2008.10

Wysłany: 2010-07-14, 21:55   

Ula napisał/a:
Na Krzyżnym byłam już trzy razy w swojej krótkiej ''karierze górskiej'' ale pamiętam, gdy znalazłam się pierwszy raz w Dolinie Pańszczycy, to byłam pod ogromnym wrażeniem.

Pańszczyca kamienista, dzika i surowa potęguje górskie doznania. Rzeczywiście jest "specyficzna".

Ula masz jakieś konkretne plany na ten wypad? Jakieś konkretne cele?

Ula 
Forumowicz Sierpnia 2007

Wysłany: 2010-07-15, 07:55   

Karolina napisał/a:
Ula masz jakieś konkretne plany na ten wypad? Jakieś konkretne cele?

Mam konktetne cele. Raczej na Słowacji, choć w naszych Zachodnich też mam coś do zrobienia. Moze nie do zrobienia, bo to brzmi jak do zaliczenia, chcę być tam, gdzie jeszcze nie byłam. Ale nic wiecej nie powiem, potem napiszę, zdam sprawozdanie. :wink:

Karolina 

Konkurs Foto Górski:
3. miejsce 2008.10

Wysłany: 2010-07-15, 08:21   

Ula napisał/a:
Ale nic wiecej nie powiem, potem napiszę, zdam sprawozdanie. :wink:

Mam nadzieję :)

Odpowiedz do tematu